Zelf ijskoffie maken, lekkere recepten en variaties

Maak zelf de overheerlijkste ijskoffie thuis. Een ijskoffie is heel makkelijk om te maken en je kan lekker veel variëren. Een ijskoffie is lekker als koud tussendoortje of als nagerecht.

Tips:
– Houdt er rekening mee dat de koffie moet afkoelen voor gebruik, zet dan dus ook op tijd de koffie aan.
– Gebruik sterke koffie, espresso of dubbele espresso is een goede keuze.
– Garneer de ijskoffie met een toefje slagroom en met kaneel of een siroop: karamel, hazelnoot of chocolade.
– Een ijskoffie is ook lekker een scheutje amaretto of whisky.

Basis ijskoffie

Ingrediënten
150 ml afgekoelde koffie
100 ml melk
Beetje suiker
Ongeveer 6 ijsklontjes
slagroom

Bereidingswijze
Giet de ijskoffie in een groot glas en voeg de melk en ijsblokjes toe. Spuit er eventueel een toefje slagroom op.

Vanille ijskoffie

Ingrediënten
150 ml afgekoelde koffie
100 ml melk
1 bol vanille ijs
2 á 3 ijsklontjes
slagroom

Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten in de blender en mix alles door elkaar. Giet de ijskoffie in een groot glas en spuit er eventueel een toefje slagroom op.

Karamel banaan ijskoffie

Ingrediënten
150 ml afgekoelde koffie
100 ml melk
1 bol karamel ijs
1 banaan
2 á 3 ijsklontjes
slagroom
karamel siroop

Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten in de blender, behalve de slagroom en karamel siroop. Mix alles door elkaar en giet de ijskoffie in een groot glas. Spuit een toefje slagroom op de koffie en schenk een beetje karamel siroop over de slagroom heen.

Delen