Werelderfgoed Angkor in Siem Reap, Cambodja, Tomb Raider

In de Cambodjaanse provincie Siem Reap ligt het werelderfgoed Angkor. In dit gebied bevinden zich veel ruïnes van oude tempels en steden uit de periode van het Khmerrijk. De naam Angkor betekend in het Khmer “Heilige Stad”. De Ankor tempels zijn de populairste en meest bezochte bezienswaardigheden van Cambodja. Angkor is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en een zeer indrukwekkend monument.

Angkor Wat
Angkor Wat is de grootste en de belangrijkste tempel. De tempel bevind zich aan een vijver waarin je tijdens de zonsopkomst de weerspiegeling van de tempel kan zien. Tijdens de zonsopkomst wemelt het er van toeristen die een foto willen maken.

Bayon
Deze bijzondere tempel heeft 54 torens die elk 4 gezichten bevatten. Totaal heeft de Bayon 216 gezichten.

Ta Prohm
De tempel Ta Prohm is wereldberoemd doordat de film Tomb Raider hier gedeeltelijk is opgenomen. Gigantische Ceiba Pentandra bomen groeien over de tempel heen en zorgen voor bijzondere plaatjes.

Kledingvoorschriften
Wanneer je Angkor gaat bezoeken moet je rekening houden met de kledingvoorschriften. Vooral vrouwen moeten hier rekening mee houden. Van vrouwen wordt verwacht dat ze een broek tot over de knieën dragen en hun schouders bedekt zijn.

Delen