Welke wijn serveren bij kerstdiner, wijn en spijs combineren

Bij een heerlijke kerstdiner hoort natuurlijk een lekker wijntje. Maar welke wijn past bij het kerstdiner? Met de juiste wijn en spijs combinatie haal je de smaken nog meer naar boven.

Vergelijkbare smaken en texturen
Kijk voor het combineren naar de smaken en de structuren van de gerechten. Wanneer wijn en spijs vergelijkbaar van kwaliteit zijn, versterken ze de smaken die ze gemeen hebben en vullen ze elkaar beter aan. Mild gearomatiseerde wijnen combineren goed met mild op smaak gebrachte gerechten. Erg smaakvolle gerechten combineren goed met smaakvolle wijnen.

Pittige gerechten
Zoete wijnen bevatten meer suiker hierdoor zijn ze goed te combineren met pittige gerechten. Suiker tempert de pittigheid op en zorgt voor meer balans in je combinatie van wijn en spijs. Een wijn met veel tannine geeft je gerecht nog meer pit.

Gebakken (vettige) gerechten
Zure wijnen zoals, een Sauvignon Blanc, zijn goed te combineren met vet voedsel. Zuren wijnen brengen de lekkere vette gerechten in balans.

Tags Wijn
Delen