Welke wijn bij welk gerecht, de juiste combinatie

Het kiezen van een juiste wijn voor het eten is niet altijd even makkelijk. Je wil graag een wijn selecteren die goed combineert met de gerechten. Wij geven jou een aantal tips over hoe je smaken in gerechten nog meer naar boven haalt met de juiste wijn.

Smaken en texturen combineren
Let bij een gerecht altijd goed op de textuur en smaak. Wanneer wijn en spijs vergelijkbaar van kwaliteit zijn, versterken ze de smaken die ze gemeen hebben en vullen ze elkaar beter aan. Mild gearomatiseerde wijnen combineren goed met mild op smaak gebrachte gerechten. Erg smaakvolle gerechten combineren goed met smaakvolle wijnen.

Zoete wijn met pittige gerechten
Wijnen die wat suiker bevatten zijn goed te combineren met pittige gerechten. Suiker tempert namelijk de pittigheid op en zorgt voor meer balans in je combinatie van wijn en spijs. Een wijn met veel tannine geeft je gerecht nog meer pit.

Zuren wijnen en vettige gerechten
Een Sauvignon Blanc of wijnen die veel zuur bevatten zijn goed te combineren met vet voedsel. Zuren wijnen brengen de vette gerechten in balans.

Delen