Warme Chocolademelk recepten, drank, marshmallows en speculaas

Maak je warme chocolademelk extra bijzonder door wat speciale ingrediënten toe te voegen. Je kan denken aan kaneel, slagroom, speculaas en dranken zoals, rum, amaretto en baileys. Wij geven jou verschillende lekkere recepten en ideeën. Je kan uiteraard zelf de recepten aanpassen en dingen combineren.

Chocolademelk met speculaas

Ingrediënten:
500 ml volle melk
75 gr melk chocolade
2 eetlepels speculoos pasta
snuf kaneel
1 eetlepel cacao poeder
Slagroom spuitbus
Speculaas koeken

Bereidingswijze:
1. Verhit in een pannetje de melk en voeg stukjes chocolade toe. Laat de chocolade al roerend smelten.
2. Voeg het cacao poeder, kaneel en Speculoos pasta toe en roer goed door. Gebruik een garde om de klontjes weg te halen.
3. Schenk de chocolademelk in een glas en spuit er slagroom op.
4. Verkruimel wat speculaas over het slagroom en werkt de garnering verder af met een snufje kaneel.

Warme chocolademelk met rum

Ingrediënten
50g pure chocolade
Extra chocolade voor garnering
200 ml melk
20 ml rum
Slagroom spuitbus

Bereidingswijze:
1. Verhit in een pannetje de melk en voeg stukjes chocolade toe. Laat de chocolade al roerend smelten.
2. Voeg de rum toe en roer goed door.
3. Schenk de chocolademelk in een glas en spuit er slagroom op.
4. Schraap met een mes of rasp over de extra chocolade heen voor krullen.
5. Garneer de slagroom met chocoladekrullen.

Chocolademelk kant-en-klaar
Je kan het jezelf ook makkelijk maken door chocolademelk in de supermarkt te kopen. Je hoeft de chocolademelk alleen maar op te warmen in een pannetje en eventueel ingrediënten toe te voegen. Eenmaal in het glas kan je de chocolademelk garneren.

Lekker pikant
Hou je van lekker pittig, voeg dan tijdens het koken van de melk rode peper en een paar kaneelstokjes toe. Haal de peper en de kaneelstokjes eruit voordat je de chocolade toevoegt.

Pure chocolademelk met sinaasappel
Laat wat sinaasappelschijfjes meekoken in de melk. Haal de schijfjes eruit voordat je de chocolade toevoegt. De smaak van de sinaasappel zal perfect contrasteren met de pure chocolade.

Ideeën
Ontdek diverse ideeën voor chocolademelk. Je kan eindeloos variëren met warme chocolademelk.

– Baileys: 150 ml chocolademelk met 50 ml Baileys
– Ameretto: scheutje ameretto, topping van meringue
– Pepermunt: 1 tl pepermuntextract
– Topping Marshmallows
– Garnering slagroom met cacaopoeder
– Garnering slagroom met kaneel
– Garnering slagroom met chocoladekrullen
– Garnering Zuurstokje
– Garnering slagroom met chocoladesaus
– Garnering slagroom met karamelsaus

Delen