Tuin vogelvriendelijk maken, meer vogels op balkon en tuin

Je kan al meer vogels in je tuin of balkon krijgen door een paar simpele aanpassingen te maken. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je meer tuinvogels krijgt. Voeding is de belangrijkste reden voor een vogel om in jouw tuin te komen.

Vind hier voederhuisjes, vogelvoer, nestkasten en planten die helpen om meer vogels in de tuin te krijgen.

Voederhuis
Met een vogelvoederhuis kan je veel verschillende soorten vogels aantrekken. Er zijn verschillende soorten voederhuizen te kopen. Voor elke tuin of balkon is er wel iets te vinden.

Gras
In het gras kunnen vogels op zoek naar insecten. Merels jagen in het gras op wormen.

Gemaaid gras kan je laten liggen en laten drogen. Vogels gebruiken het gedroogde gras als nestmateriaal.

Bomen en struiken
Zorg voor genoeg bomen en struiken die lekker dicht zijn. Dit biedt namelijk beschutting, veiligheid en voedsel. Het beste kan je kiezen voor bomen en struiken die fruit of bessen geven of die doorns hebben. Zorg voor verschillende niveauverschillen.

Kale schutting
Laat een kale schutting og geven begroeien met klimplanten.

Bloeiende planten en bloemen
Zorg ervoor dat er in verschillende jaargetijen bloemen bloeien. Insecten komen namelijk op de bloemen af en vogels zijn weer dol op insecten.

Uitgebloeide bloemen en pluis kan weer dienen als nestmateriaal voor de vogels. haal uitgebloeide bloemen niet weg, zaadeters zijn er namelijk dol op en vlinders leggen hier hun eitjes in.

Composthoop
Maak in de tuin een composthoop op een afgelegen plek. Dit zal insecten aantrekken. Hark in de herfst afgevallen bladeren bij elkaar voor de insecten.

Badderplek
Vogels vinden het heerlijk om te badderen. Maak bijvoorbeeld een mini vijver met een ondiep gedeelte of koop een waterschaal.

Nestkasten
Een nestkast biedt een veilig plek voor een vogel om te broeden. Voor elke vogelsoort is er een andere nestkast.

Tags TuinVogels
Delen