Tips voor geld besparen op boodschappen

Wanneer je moet bezuinigen kan je eenvoudig beginnen met de boodschappen. Door slimmer de boodschappen te doen kan je flink wat geld besparen. In deze moeilijke tijden is het fijn als je slim kan bezuinigen.

Week plannen
Plan voor de hele week gerechten in, zo weet je precies wat je moet kopen en koop je niet te veel. Stem de gerechten ook op elkaar af, zo kan je bijvoorbeeld meerdere keren gebruik maken van dezelfde ingrediënten. Denk hierbij aan een zak paprikamix, wortelen, een krop sla en grootverpakkingen. Op deze manier voorkom je verspilling, het is namelijk zonde om eten weg te gooien wat bedorven is.

Aanbiedingen
Bedenk de gerechten aan de hand van de beschikbare aanbiedingen. Met aanbiedingen kan je een hoop geld besparen. Je kan ook producten inslaan die in de aanbieding zijn, producten die bijvoorbeeld niet over datum kunnen of een lange houdbaarheidsdatum hebben. Denk bijvoorbeeld aan wc-papier, tandpasta, soep, pasta en producten in blik.

Zonder honger kopen
Eet goed voordat je de boodschappen gaat doen. Wanneer je honger hebt zal je sneller impulsief eten kopen dat je eigenlijk niet nodig hebt en geef je onnodig meer geld uit.

Online bestellen
Door online je boodschappen te bestellen zie je direct hoeveel geld te kwijt bent. Je bent ook minder snel geneigd om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Online kan je ook gemakkelijk de aanbiedingen zien.

Vaak kan je er voor kiezen om in plaats van bestelkosten producten te kopen.

Groot verpakkingen
Grootverpakkingen zijn vaak een stuk voordeliger dan kleine verpakkingen. Bij vlees kan je vaak een deel in de vriezer leggen. Je kan ook de gerechten op elkaar afstemmen, zo kan je bijvoorbeeld twee keer een gerecht met gehakt eten.

Controleer je boodschappenlijstje
Controleer altijd aan het einde of je geen onnodige dingen hebt gekocht. Denk altijd bij jezelf of je dat ene product nou wel écht nodig hebt.

Delen