Tips voor fietsvakantie, een actieve vakantie

Een fietsvakantie zorgt voor een unieke vakantie ervaring waarbij je veel van de omgeving te zien krijgt. Bij een fietsvakantie moet je wel goed voorbereid zijn en daarom vind je hier een paar handige tips.

Welke kleding
Maak slimme keuzes betreft de kleding die je meeneemt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor sportkleding van synthetisch materiaal. Dit ademt goed, voert vocht af en droogt snel. Voor de regen en de wind is het verstandig om een waterdichte jas en broek mee te nemen. Zorg ook voor iets op je hoofd om jezelf te beschermen tegen de zon.

Wees voorbereid op het weer
Houdt tijdens de reis de weersvoorspelling goed in de gaten, zodat jij je hier op kan voorbereiden. Vergeet ook niet de windkracht en wind richting niet, dit kan de rit behoorlijk lastig maken.

Fiets pech
Je kan uiteraard ook met je fiets pech hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je een fiets reparatie kit bij je hebt, zodat je zelf een lekke fietsband kan plakken. Ook een fietspomp mag niet ontbreken.

Fiets vervoeren
Tijdens de fietstocht kan het zo zijn dat je de fiets moet vervoeren via bus, trein of vliegtuig. Zorg ervoor dat je van te voren weet wat de regels zijn betreft het vervoeren van je fiets. Je kan er ook voor kiezen om een fiets te huren op de betreffende locatie.

Plan de route
Plan van te voren de route zodat je langs alle gewenste locaties komt en bedenkt hoeveel kilometers je wil afleggen op een dag. Houdt er natuurlijk ook rekening mee dat je ergens moet overnachten.

Navigatie
Zorg voor een goed navigatiesysteem dat helemaal up to date is. Je wil immers niet tijdens de tocht verdwalen.

Juiste fiets
Uiteraard is het erg belangrijk dat je de juiste type fiets hebt voor het gebied waar je wil fietsen. Met een oma fiets kan je namelijk niet makkelijk stijlen bergen beklimmen. Zorg daarom voor een goede sportieve fiets. Een fietsenmaker kan je helpen bij de juiste keuze voor een fiets.

Delen