Tips: Eetbaar gingerbread kersthuisje maken en versieren

Maak zelf je eigen snoephuisje speciaal voor Kerst. Het is ontzettend leuk om te doen en je kan er veel creativiteit in kwijt. Het maken van een kersthuisje vergt wel wat tijd, houdt hier rekening mee. Het makkelijkste is om voor een kant-en-klaar pakket te gaan, maar je kan natuurlijk ook helemaal zelf je eigen deeg maken.

Open ramen en deuren uitsnijden
Je kan er voor kiezen om de ramen en deuren eruit te snijden, zodat het open is. Dit kan op twee manieren.

Manier 1: Snijdt de ramen en deur uit, maar laat ze er wel in liggen. Na het bakken snijdt je ze er voorzichtig uit. Zo blijft de vorm behouden.

Manier 2: Snijdt de ramen en deur eruit en haal het uitgesneden deeg eruit. Je zal zien dat na het bakken de vorm veranderd en een schattige look ontstaat. Zie de onderstaande afbeelding.

Versier om het huisje
Versier niet alleen het huisje, maar versier er ook om heen. Zo maak je het mooier en realistischer. Maak een leuk tuintje met bomen, een sneeuwpop en een gingerbread mannetje. Je huisje zal dan nog mooier worden.

Delen