Slaapkamer Feng Shui maken voor de juiste C’hi

Een van de belangrijkste plekken in huis is de slaapkamer. Door de slaapkamer positief in te richten zal jij en jouw partner zich lekkerder voelen in de kamer. De kleur in de kamer en de juiste inrichting zorgen voor de juiste C’hi in de slaapkamer. Wil jij jouw dat jouw slaapkamer Feng Shui wordt? Lees dan snel onze tips en ontdek hoe de juiste C’hi jouw leven positief zal veranderen.

Wat is Feng Shui?
Feng Shui betekend letterlijk wind en water in een eeuwen oude Chinese leer. Feng Shui is gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin en Yang. Yin betekend massief en onbeweeglijk en Yang betekend licht en actief. De Feng Shui filosofie verteld dat alles en iedereen op de wereld verbonden is met elkaar door een stroom van universele energie. Deze universele energie wordt C’hi genoemd, C’hi betekend letterlijk levenskracht. Als de C’hi optimaal door een kamer beweegt dan zal dit jouw leven op een positieve manier beïnvloeden.

Kleur in de kamer
De juiste kleuren op de muur zijn belangrijk voor de juiste C’hi. Gebruik neutrale kleuren en zorg daarbij voor een goede balans tussen koele en warme kleuren. Te veel koele kleuren geven een naar gevoel en dat zorgt ervoor dat je moeilijker kan ontspannen.

De deur
Zorg ervoor dat de deur helemaal open kan, niets mag de deur blokkeren. Wanneer de deur geblokkeerd wordt kan de energie niet de kamer binnen komen.

Het bed
Het is erg belangrijk dat het bed op de juiste plek staat. Het bed mag niet recht tegenover de deur staan, want dan wordt de doorstroom van de energie geblokkeerd. Het bed moet wel op een plek staan dat je vanaf het bed de deur kan zien.

Plaats het bed niet onder een raam, de energie zal dan door het raam verdwijnen. Wanneer de energie verdwijnt zal je niet uitgerust wakker worden. Het bed moet altijd tegen een muur geplaatst worden en mag dus niet los staan. Plaats het bed niet onder een balken plafond.

Zet aan het hoofdeinde van het bed aan beide kanten een nachtkastje, de nachtkastjes moeten wel identiek zijn. Dezelfde spullen naast het bed zorgen voor een grotere saamhorigheidsgevoel. Plaats geen kastjes of planken boven het bed, deze houden de energie tegen en belemmeren de nachtrust.

Verlichting
Zorg voor zachte verlichting in de kamer, vermijdt scherp licht. Maak gebruik van meerdere lichtpunten. Kaarsen zijn ideaal als verlichting, kaarsen zorgen namelijk voor een rustige en romantische sfeer.

Geen elektrische apparatuur
Elektrische apparatuur veroorzaken een elektromagnetisch veld dat niet goed is voor de C’hi. Voor wie niet zonder kan, is het aan te raden om ‘s nachts de apparatuur uit te zetten en af te dekken met een doek. Door het afdekken voorkom je slechte straling.

Nette kamer
Zorg voor een goede inrichting en zorg ervoor dat de kamer netje is. Een opgeruimde kamer geeft meer energie. Alles wat in de kamer staat zal in de weg staan van de C’hi.

Delen