Recept Water smaakje geven, lekkere fruitwater ideeën

Fruitdranken, frisdranken en water met koolzuur zijn slecht voor je, dus wat blijft er over… water. Helaas vind niet iedereen water lekker om te drinken, maar gelukkig kan je wel je water op de gezonde manier lekkerder laten proeven. Doormiddel van fruit en kruiden geef je het water een lekkere smaak en wordt het makkelijker om genoeg water te drinken per dag.

Het makkelijkste is om de kruiden of het fruit samen met kraanwater in een fles of kan te doen en deze in de koelkast te zetten. Zo trekt de smaak goed in het water en is je drankje lekker gekoeld. Het kost op deze manier ook minder werk dan als je elk glas moet bereiden. Wil je indruk maken op gasten, maak dan elk glas apart klaar, zodat je alle ingrediënten kan zien.

Smaken
Je kan voor een enkele smaak kiezen of voor een smaakcombinatie. Er zijn echt ontzettend veel smaken te maken. Probeer verschillende dingen uit en ontdek welke smaken jij lekker vind. Doe snel een paar ideeën op voor heerlijk fruitwater.

Citroen
Voeg ongeveer 2 schijfjes citroen toe aan een liter water.

Munt en limoen
Geeft je water een frisse smaak.

Munt en watermeloen

Munt, gember en citroen

Aardbei en basilicum
Voeg voor een zuurtje ook nog citroen toe. De aardbeien kan je halveren.

Komkommer, watermeloen en munt

Framboos en rozemarijn
Voeg de frambozen heel toe samen met een paar takjes rozemarijn.

Kokos, ananas en limoen
Een gezonde variant op de piña colada, zonder alcohol. Snijdt de limoen in plakjes, de ananas in blokjes en strooi een handjevol kokosvlokken erbij.

Grapefruit, citroen en limoen

Tips:
– Aardbeien en frambozen kunnen wel papperig worden als ze te lang in het water liggen, maak het drankje dus niet te vroeg van te voren.
– Je kan ook ijsblokjes maken met fruit, kruiden of bloemen erin.

Delen