Recept: Russische koude bietensoep, Kholdnyk

Koude bietensoep is een heerlijk koud voorafje. De soep is eenvoudig te maken en het lekkerst als je het een dag van te voren maakt. Serveer de soep meet een sneetje roggenbrood.

Ingrediënten:
950 ml karnemelk
1 komkommer
1 blik gesneden bieten met vloeistof (ongeveer 400 gr)
3 lente uitjes
2 eetlepels verse dille
1/2 theelepel zout
2 eetlepels natuurazijn

Bereiding:
1. Hak de dille en snij de lente uitjes fijn. Schil de komkommer en verwijderd de zaden met een lepel. Snij de komkommer in blokjes.
2. Meng de karnemelk, komkommer, bieten met sap, lente uitjes, dille, zout en azijn in een kom en meng alles goed door elkaar.
3. Plaats de soep voor minstens 2 uur in de koelkast. Laat het liefst de soep een nacht in de koelkast laten staan voor de beste smaak. Serveer de soep koud.

Delen