Recept romige pompoensoep, heerlijke soep voor de herfst en winter

Deze romige pompoensoep is een heerlijke soep voor de koudere dagen. Pompoensoep is een echte herfst en wintersoep.

Ingrediënten
1kg pompoenstukjes
60g boter
1 ui
2 prei
2 wortelen
1l. kippenbouillon
1 kopje room
Gehakte basilicum
Peper en zout

Paprikapoeder
Takje Rozemarijn

Bereidingswijze
1. Hol een pompoen uit met een lepel en snijdt het vruchtvlees in blokjes. Er mogen geen pitten achterblijven in het vruchtvlees.
2. Snijdt de ui, wortelen en prei in kleine stukjes. Smelt boter in een verhitte koekenpan en fruit hier in de ui, prei en wortel. Laat dit voor ongeveer 10 minuten stoven.
3. Voeg de pompoenblokjes en de kippenbouillon toe en laat dit voor 20 minuten koken op laag vuur.
4. Mix de soep goed door elkaar met een staafmixer.
5. Voeg als laatste de room toe aan de soep en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer de soep nog even goed door elkaar.
6. Schenk de soep in een kom en strooi een klein beetje paprikapoeder over de soep heen. Voeg ook een kleine stukje rozemarijn toe.

Tip
Maak het jezelf makkelijk een koop een zak pompoenblokjes. Dit scheelt veel snijwerk.

Delen