Recept peperkoek hart maken en versieren DIY

Een peperkoek hart is hartstikke leuk om als cadeau te geven. Een uniek en smaakvol cadeau waar je jouw boodschap op kan zetten. Je kan ontzettend creatief zijn met een peperkoekhart en het is geschikt voor elk moment. Maak bijvoorbeeld een peperkoek hart voor Valentijn, voor een verjaardag of voor Kerst.

Het kost wel even wat tijd om het hart te maken en er zijn veel ingrediënten nodig. Lees het recept van te voren goed door, zodat je alle materialen in huis kan halen en de tijd goed kan inschatten. Zorg ervoor dat je ook genoeg eieren en poedersuiker in huis haalt, zodat je eventueel extra glazuur kan maken.

Ingrediënten
3 eetlepels honing
4 eetlepels donkere stroop
50 gram ongezouten boter
75 gram donkere basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
Halve theelepel gemalen kaneel
3 theelepels gemalen gember
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
Snufje gemalen kruidnagel
Snufje zout
1 eetlepel fijngehakte stemgember
Fijn geraspte schil van een halve sinaasappel
1 groot ei
1 eiwit
250 gram gezeefde poedersuiker
Voedingskleurstof
Decoratie
Lint

Bereidingswijze
1. Doe de honing en de stroop in een pan op het vuur en roer goed door
2. Voeg de basterdsuiker toe en roer door. Voeg daarna de boter toe en laat dit smelten. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en laat even afkoelen.
3. Zeef het meel, de specerijen en het zout in een kom en voeg dan het stemgember en de geraspte sinaasappelschil toe en meng alles goed door elkaar.
4. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het gesmolten honing/boter-mengsel toe samen met een losgeklopt ei. Meng het goed door met een houten spatel. Bedek de kom met plastic folie en plaats het voor 4 uur in de koelkast.
5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het koekdeeg hierna uit tot een dikte van nog net geen centimeter.
6. Snij met een mes de vorm van een hart uit het deeg. Gebruik hier eventueel een sjabloon voor. Maak eventueel twee gaatjes bovenin het hart als je het hart later wil ophangen aan een lint.
7. Leg het hart op een bakplaat met bakpapier en bak het hart voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
8. Laat het hart afkoelen en maak ondertussen het glazuur door 1 eiwit en het poedersuiker te mengen in een kommetje.
9. Doe het glazuur in de spuitzak en versier het hart. Decoreer direct met eetbare decoratie. Het glazuur wordt namelijk snel hart.

Delen