Recept Hollandse erwtensoep, lekkere dikke snert

Het begint weer kouder te worden en dat betekend dat het weer tijd is voor snert! Je maakt zelf de lekkerste erwtensoep met dit overheerlijke recept. Serveer de erwtensoep met roggenbroek met spek en mosterd, dat maakt het nog lekkerder! Heb je soep over, vries de erwtensoep gewoon in en dan kan je er nog vaker van genieten.

Ingrediënten
400 g spliterwten
500 g erwtensoep groenten
ongeveer 4 kleine aardappelen
300 g schouderkarbonade
2 rookworsten
1 laurierblaadje
2 liter water

Bereidingswijze
1. Spoel de spliterwten onder de kraan af.
2. Breng 2 liter water samen met de erwten en de laurier aan de kook in een ruime pan.
3. Voeg de karbonades toe en laat de soep voor ongeveer een uur zachtjes doorkoken. Roer tussendoor in de soep. De erwten zullen uit elkaar vallen en er zal een groene massa ontstaan.
4. Snijdt de aardappelen in kleine blokjes
5. Haal de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijdt het vlees in kleine stukjes.
6. Doe het vlees, de aardappelen en de erwtensoep groenten in de pan.
7. Laat de soep nog voor ongeveer ene half uur zachtjes koken tot de groentes gaar zijn.
8. Snijdt de rookworsten in plakjes en voeg toe aan de soep, laat dit voor enkele minuten warm worden.
9. Verwijder het laurierblaadje.

Delen