Recept: gefrituurde falafel balletjes

Falafel is een lekker vegetarisch gerecht dat eenvoudig is om te maken. De falafel balletjes kan je serveren in een pitabroodje met sla, rucola, fijngesneden komkommer en stukjes tomaat. Falafel smaakt heerlijk met knoflooksaus, tzatziki of met een sausje van yoghurt en komkommer.

Ingrediënten:
4 kopjes gekookte kikkererwten
2 eieren
3 teentjes knoflook
1/2 kopje selderij
1/2 kopje lente ui
1 tl komijnpoeder
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem
2 tl cayennepeper
wat zwarte peper
2 tl zout

Bereidingswijze:
1. Verhit olie in de frituurpan op 180 graden.
2. Klop de eieren los in een bakje of kopje.
3. Snij de knoflook, selderij en de lente ui fijn.
4. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer de ingrediënten tot de gewenste dikte. Je kan het fijn of grof houden naar wens.
5. Laat het mengsel afkoelen en draai dan met bebloemde handen balletjes van het afgekoelde mengsel. De balletjes moeten ongeveer een doorsnee hebben van 2-3 cm. 6. Bestrooi de balletjes licht met bloem.
7. Frituur de balletjes tot ze mooi bruin zijn.

Delen