Overhemd in of uit de broek houden, fashion tips

Je kan een overhemd in de broek dragen, maar ook erover heen. Hoe je een overhemd draagt ligt aan de situatie. Het ligt namelijk aan het soort overhemd en aan de uitstraling die je wil creëren.

Basisregel
Voor het dragen van een overhemd geldt een basisregel. Een overhemd met een rechte onderkant draag je over de broek. Een overhemd met flappen draag je in de broek.

Over de broek
Je mag gerust de basisregel negeren en een overhemd met flappen over de broek heen dragen. Je creëert dan een jong en nonchalante uitstraling, je draagt het hemd alleen op deze manier bij casual gelegenheden.

Voor een nog stoerdere en nonchalante look kan je er voor kiezen om het overhemd open te laten en er een hemd onder te dragen. Ook deze manier draag je alleen bij casual gelegenheden.

In de broek
het overhemd in de broek zorgt voor een nette uitstraling. Uiteraard moet het overhemd dan wel netjes zitten. Het overhemd mag namelijk niet uitpuilen. Een slim fit overhemd kan hierbij helpen, deze vallen namelijk net iets strakker van een gewoon overhemd. Natuurlijk moet je er wel op letten dat het overhemd niet te strak zit.

Om een overhemd strak bij de taille te krijgen gebruik je de diagonale vouw. Bij de diagonale vouw trek je eerst je overhemd aan en maak aan beide kanten van het overhemd bij de zijnaad een diagonale vouw richting de rug. Trek daarna je broek over het overhemd heen.

Stop nooit je overhemd in je onderbroek om alles strak te houden. De rand van de onderbroek kan dan zichtbaar worden en dat ziet er uiteraard niet netjes uit. Een hemd mag je wel in de onderbroek stoppen, het hemd en je overhemd blijft dan mooier zitten.

Wanneer je een hemd draagt mag je hemd nooit door het overhemd heen schijnen. Om dit te voorkomen kan je kiezen voor een lichtgrijs hemd, deze kleur ligt namelijk dichter bij de huidskleur dan spierwit.

Delen