Natuurgebied Kaap in Greco Cyprus, legende Agia Napa zeemonster

Kaap Greco ook wel Cape Greco of Cavo Greco is een landtong en schiereiland in het zuidoosten van Cyprus tussen de steden Agia Napa en Protaras. Kaap Greco is een natuurgebied met grotten, natuurlijke boogbruggen, kliffen, stranden, wandelpaden, fietspaden en een bijzonder kristalheldere zee. Aan het einde van de kaap is een vuurtoren te vinden. Helaas is deze meestal niet te te bereiken, omdat de weg is afgesloten.

Grotten
Bij de cyclopengrot heb je een prachtig uitzicht en het is de ideale plek om te picknicken. De onderwatergrot ligt op een diepte van 30 meter en is een geliefde duikplek. Er zijn ook nog verschillende zeegrotten te vinden die alleen bereikbaar zijn vanaf de zee. Er zijn excursies waarbij deze onderwatergrotten bezichtigd worden.

Activiteiten
Behalve wandelen en fietsen is Kaap Greco ook de ideale plaats om te klifduiken en gewoon te duiken.

Strand Konnos
In de Konnos Baai ligt strand Konnos, dit strand wordt gezien als één van de mooiste Stranden op Cyprus. Aan het begin van de baai ligt de kerk Agioi Anargyroi, dit is een populaire locatie om te trouwen.

Agia Napa zeemonster
Volgens een lokale legende leeft er een vriendelijk zeemonster in het natuurgebied van Kaap Greco. Het mysterieuze monster zou door lokale bewoners en door toeristen gespot zijn, maar er is niets of nauwelijks bewijs hiervan. Het zeemonster dat in die diepte leeft zou er eruit zien als een slang of een krokodil. Het zeemonster doet volgens de vissers maar weinig kwaad, het vriendelijke dier zou wel af en toe visnetten verslepen.

Delen