Nagelbijten stoppen en afleren, handige tips

Nagelbijten is een nare gewoonte waar veel mensen mee te maken hebben. Het bijten aan de nagels gaat vaak automatisch en dat maakt het nou zo lastig om het te stoppen. Gelukkig zijn er wel manieren die kunnen helpen bij het afleren van nagel bijten.

Nagellak met vieze smaak
Je kan een speciale nagellak kopen die een hele vieze smaak afgeeft. Wanneer je jouw vinger in de mond stopt proef je de vieze smaak en je hebt gelijk geen zin meer om te nagelbijten.

Mooi kleurtje
Geef je nagels een kleurtje met nagellak. De nagellak herinnerd je eraan om niet te bijten.

Pleisters
Plak pleisters over je nagels heen zodat je niet meer aan de nagels kan bijten. De pleisters herinneren je er ook aan dat je niet mag bijten.

Afleiding
Zorg ervoor dat je afleiding hebt als je drang voelt om je nagels te gaan bijten.

Verzorg je nagels goed
Houd je nagels goed bij, zorg ervoor dat ze niet te lang worden en dat er geen scherpe randje komen. Lange nagels en scherpe randjes willen we graag weer goed weg bijten. Bij lange nagels heb je ook sneller de kans dat de nagel gaat scheuren en dan wil je maar weer al te graag bijten.

Nagelvijltje of nagelschaartje bij je houden
Houd een nagelschaartje of een nagelvijltje dicht bij je in de buurt. Een gescheurde nagel kan je dan direct verhelpen en dus hoef je de nagel niet kort te bijten.

Delen