Mugcake maken, lekkere recepten en ideeën

Een mugcake is een cakeje gemaakt in een mok, de cake kan je heerlijk uitlepelen. Mugcakes zijn meestal heel makkelijk en snel gemaakt. Het fijne van mugcakes is ook dat je niet zolang hoeft te wachten tot de cake klaar is, mugcake is namelijk in enkele minuten klaar.

Tips:
– Een chocolade mugcake gaat goed samen met stukjes noten (hazelnoot, pecannoot, pistachenoot)
– Geef na het bakken de cake een lekkere topping, denk aan vers fruit, slagroom en nootjes.
– Met een prikker kan je zien of de cake klaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed. Dit geldt niet voor een lavacake.
– Elke magnetron en mok is anders, het kan dus zijn de de cake iets langer of korter gebakken moet worden.

Chocolade mugcake (lavacake)

Ingrediënten
40g pure chocolade (reep of smeltchocolade)
40g boter
1 el suiker
2 el bloem
1 ei
snufje bakpoeder
snufje zout

Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes in de mok.Voeg boter en een snufje zout toe en smelt 1 minuut in de magnetron op 750 W. Roer daarna met een vork door om alle stukjes chocolade te laten smelten. Voeg de suiker toe en dan de bloem en de bakpoeder. Roer goed door met een vork. Voeg het ei toe in de mok en klop alles goed door tot een glad beslag. Bak de mugcake voor 1 minuut in de magnetron op 750 W. Wil je een vastere cake, bak dan de cake 30 seconden langer. Laat de cake 2 minuten rusten voor serveren.

Vanille mugcake

Ingrediënten
6 el zelfrijzend bakmeel
2 el suiker
6 el melk
1 tl vanille extract
2 el olie
snufje zout

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de mok en roer alles goed door elkaar. Bak de mugcake voor 2 minuten en 20 seconden op 800 W. Serveer de cake direct.

Gezonde appel cakemug

Ingrediënten
1 ei
3 el havermout
1/2 banaan
Beetje honing
1/4 tot 1/2 appel
snufje kaneel
1 eetlepel rozijnen

Rasp de appel fijn en prak de banaan. Klop een ei los in de mok, voeg de geprakte banaan toe en roer goed door. Voeg de havermout toe en roer weer goed door. Voeg nu de geraspte appel, honing, rozijnen en kaneel toe en roer het geheel voor de laatste keer goed door. Bak de mugcake voor 2,5 minuut op 800 W. Garneer de cake met geraspte appel en rozijnen.

Delen