Mee eters verwijderen in het gezicht

Mee-eters zijn erg vervelende puistjes op huid die je maar al te graag wil uitknijpen. Alleen uitknijpen kan voor littekens zorgen. Ik geef je een paar handige tips voor het verwijderen van mee-eters.

Wat zijn mee-eters?
Mee-eters ontstaan door de ophoping van talg, dode huidcellen en bacteriën in de uitgangen van je poriën. Het vuil gaat samenklonteren en droogt uit door de aanraking met zuurstof. Er ontstaat dan een zwart puntje op de puist. Mee-eters worden daarom in het Engels Blackheads genoemd.

Mee-eters worden veroorzaakt door een te hoge talgproductie, dit kan komen door onder andere verkeerde voeding.

Scrubben
Reinig regelmatig je huid door te scrubben. Gebruik geen agressieve scrub, want dat kan je huid beschadigen. Na het scrubben kan je het gezicht wassen met een milde facewash. Als afsluiter smeer je de huid in met een hydraterende crème.

Stomen
Door te stomen kan je de poriën reinigen. Door de warmte gaan de poriën open waardoor de verstopte talg en huidcellen los raken.

Poriestrips
Er zijn speciale poriestrips op de markt waarmee je gemakkelijk mee-eters verwijderd. De poriestrips zijn zeer geschikt voor de mee-eters op de neus. Je plakt eenvoudig de strip op de huid en laat het even inwerken, daarna trek je de strip er pijnloos af. Vuil, talg en mee-eters blijven plakken aan de strip en worden snel en pijnloos van je gezicht meegetrokken.

Etherische oliën
Verschillende etherische oliën helpen bij een vette huid en daarmee de talg te verminderen. Je kan kiezen voor een lekker warm bad met badzout met etherische oliën. Zowel de oliën als het zout hebben veel gezondheidsvoordelen.

Ontdek bij Nyrela de lekkerste verzorgende badzouten.

Delen