Langer lijken door kleding en accessoires

Heel veel vrouwen met korte benen willen maar al te graag langer lijken. Met de juiste kleding en accessoires kan je optisch langer lijken. Met deze handige tips lijkt jij voortaan langer dan dat je werkelijk bent.

Verticalen lijnen
Vermijd kleding met horizontale lijnen en draag kuist kleding met verticale lijnen. Bij verticale lijnen kan je denken aan krijtstrepen, plooien en verticale ritsen. Verticale lijnen trekken de aandacht naar boven en beneden, waardoor het oog meer lengte dan breedte ziet. Horizontale lijnen trekken de aandacht van links naar rechts getrokken, waardoor het oog juist nog meer breedte dan lengte ziet.

Losse kleding
Draag geen losse kleding of oversized kleren . Door losse en te grote kleding lijkt je te verdrinken in je kleding. Dit maakt je nog kleiner en dikker. Draag kleding die mooi en strak om jouw lichaam past

Broek
Draag geen broek met wijde pijpen, dit maakt je juist kleiner. Een broek met taps toelopende pijpen laten je iets langer lijken.

Rok
Een maxi rok is absoluut niet geschikt voor kleine mensen. Ga liever voor een midi rok die tot ongeveer je kuiten komt. Een minirok kan jou ook optisch iets langer laten lijken. Kies dan wel voor een minirok met een hogere taille en een A-lijn.

Schoenen
Draag geen pumps met een bandje rond de enkel, deze maken je kleiner. Kies dus voor pumps zonder enkelbandje en het beste is in een nude-kleur.

Riem om taille
Draag een smalle riem in plaats van een brede riem. Een brede riem deelt je lichaam in tweeën waardoor je korter lijkt.

Tas
Door een grote tas lijkt je nog kleiner, kies daarom altijd voor een kleine tas. Een voordeel is dat een kleine tas minder gewicht is en daardoor is het ook beter voor je rug en schouders.

Delen