Lamsrack van de BBQ met honing en tijm

Lamsrack zie je niet vaak op de barbecue, maar het is zeker een aanrader. Een lamsrack moet medium rosé gerild worden met een kerntemperatuur van 55 tot 58 graden. Dit kan je meten met een digitale thermometer. De lamsrack kan het beste bereidt worden op een barbecue met deksel en met 2 zones. 1 kant heeft dan gloeiende kolen en dan andere kant niet.

Ingrediënten
1 lamsrack per 2 personen (8 of 9 ribbetjes)
Wat honing
1 eetlepel fijngehakte tijm per rack
1 eetlepel fijngehakte rozemarijn per rack
2 fijngesneden teentje knoflook per rack
2 eetlepels olie per rack
Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze
1. Meng de kruiden en de olie en wrijf de racks in met het mengsel. Verpak de racks in folie en plaats ze voor een paar uur in de koelkast, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
2. Haal de racks 30 minuten van te voren uit de koelkast, zodat ze op temperatuur kunnen komen.
3. Leg de racks met de vleeszijde boven het vuur, zodat het vlees kan dicht schroeien. Laat de botten over rand uitsteken om verbranding te voorkomen.
4. Draai na ongeveer 4 minuten de racks om en laat de botjes weer over de rand uitsteken. De racks moeten makkelijk van het rooster los laten. Wanneer dit niet gebeurd ben je te vroeg met omdraaien.
5. Verplaats na 4 minuten de racks naar het gedeelte naast de kolen. Het vleesgedeelte moet naar beneden. Smeer de racks in met honing en plaats de deksel op de barbecue.
6. Keer na 5 minuten de racks om en smeer ze weer in met honing. Plaats de deksel weer terug op de barbecue en laat de racks voor nog eens 5 minuten liggen tot ze klaar zijn.
7. Laat de racks voor 5 minuten na-garen onder aluminiumfolie. Daarna kunnen de racks aangesneden worden.

Delen