Kokosolie gezond voor haar, huid en tanden

Kokosnootolie is niet alleen lekker om mee te koken, het is ook nog eens een ideaal beauty product. Kokosolie heeft een goed effect op onze huid, kokosolie kan dan ook voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

Op zoek naar kokosolie? Kijk dan hier

Lippenbalsem
Kokosolie kan goed gebruikt worden als lippenbalsem. Haal met je vinger een beetje uit de pot en wrijft de olie over je lippen.

Wittere tanden, schonere mond
Met kokosnootolie krijg je mooie witte tanden en een schone en gezonde mond. Lees hier meer over in Oil Pulling met kokosnootolie.

Moisturizer
Kokosnootolie is erg goed voor de huid. Je kan van kokosolie een fijne moisturizer maken door het in de blender te doen. De kokosolie voedt de huid en werkt antibacterieel.

Droge handen en voeten
Wrijf lekker je droge handen of voeten in met de kokosolie. Laat de olie goed intrekken en doe eventueel handschoentjes aan.

Make-up remover
Doe wat kokosnootolie op een tissue of wattenschijfje en veeg hier voorzichtig mee over je oogleden. Was het daarna je gezicht met lauwwarm water.

Sterker en dikker haar
De olie dringt diep door in je haar en het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt het haar dikker en sterker. Kokosolie helpt dan ook goed tegen pluizig haar.

Na het wassen met shampoo laat je het haar opdrogen tot het nog een beetje nat is. Breng de kokosolie aan op je handen en wrijft de olie warm in je handen. Masseer nu de olie in je haar. Doe een badmuts op en laat de olie een uur lang intrekken, daarna spoel je de kokosolie uit je haar.

Berg bij baby
Wanneer je baby last heeft van berg kan je kokosnootolie op de plek wrijven, de berg zal hierdoor verdwijnen.

Luieruitslag
Een baby met luieruitslag kan makkelijk geholpen worden met kokosolie.

Delen