Koh Samui eiland, Thailand

Koh Samui is een tropisch eiland met prachtige stranden en bijzondere bezienswaardigheden. Het eiland is gelegen in de Golf van Thailand, ongeveer 560 km ten zuiden van Bangkok. Door de ligging wijkt de temperatuur af van de rest van het land. De maximum temperatuur varieert meestal tussen de 28 en 35 graden. In december en januari kan de minimumtemperatuur wel eens zakken tot 20 graden.

Stranden
Op het eiland zijn veel stranden te vinden. Met een brommer kan je eenvoudig het eiland over van strand naar strand. Het populairste strand op Koh Samui is Chaweng Beach. Dit strand is goed bereikbaar en ontzettend mooi. Behalve zonnen kan je in de middag ook goed duiken. In de avond is er een schitterende sterrenhemel te zien.

Nam Tok Na Muang Waterfall
Deze 30 meter hoge waterval is de hoogste waterval van het eiland. De waterval bevind zich in het midden van het eiland op een afstand van ongeveer 12 kilometer van Na Thon. De waterval is tijdens het regenseizoen het mooist. Het water komt dan met grote kracht naar beneden vallen en de omgeving is heel mooi groen. Het bekijken van de waterval is gratis.

Hin Ta en Hin Yai Beach
Hier vind je prachtige rotsformaties langs de zuidkust van het eiland. De rotsen zijn vooral bekend vanwege hun unieke vorm. De vormen lijken namelijk op mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen. De rotsen worden hierom door vele opa (Ta) en oma (Yai) genoemd.

Ang Thong National Park
Het Ang Thong National Marine Park is een prachtige eilandengroep van 42 eilanden in de Golf van Thailand. De omgeving bestaat uit witte zandstranden, jungle, mangrove, hoge kalksteenbergen en watervallen. Het park is een beschermd gebied van meet dan 100 vierkante meter aan land en zee. In het park zijn diverse exotische dieren te vinden.

Delen