Kerst bijgerecht Cranberrysaus recept, heerlijke saus bij vlees

Bij een Kerstdiner mag de cranberrysaus zeker niet ontbreken. Gelukkig is een cranberry saus eenvoudig zelf te maken. Cranberrysaus is heerlijk bij vlees zoals kalkoen en varkensvlees. De saus is ook goed te combineren met desserts.

Ingrediënten
250 gr cranberries
3 stuks steranijs
2 stokjes kaneel
200 gram suiker (voor een minder zoete saus gebruik minder suiker)
360 ml sinaasappelsap vers

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook.
2. Zet het vuur lager als alle suiker is opgelost.
3. Haal de kaneelstokjes en de steranijs uit de saus.
4. Laat de saus wat afkoelen en doe de saus in een blender. Pureer de saus tot een gladde massa.
5. Haal de saus door een zeef of de saus van velletjes te ontdoen.

Delen