Katvriendelijke planten, mooie kamerplanten geschikt voor katten

Als katteneigenaar is het vaak moeilijk om kamerplanten in huis te hebben. Veel katten gaan namelijk aan de planten zitten en dat kan gevaarlijk zijn. Katten knabbelen en eten graag van planten, gras en kruiden. Katten hebben namelijk deze behoefte, het is een manier om aan voedingsstoffen te komen. Helaas zijn er veel planten die giftig zijn voor katten, gelukkig zijn er ook kamerplanten die wel geschikt zijn voor katten.

Katvriendelijke planten box
Katvriendelijke kamerplanten kopen? Koop dan de katvriendelijke planten box. Stel zelf een box samen met 6 katvriendelijke planten. Alle combinaties zijn mogelijk en de prijs veranderd niet. Met deze speciale box ben je lekker voordelig uit. Uit de onderstaande planten kan je kiezen voor de box.

Chamaedorea Elegans (Mexicaanse dwergpalm)
De Chamaedorea Elegans is een sierlijke groene kamerplant die zeer sterk is. De plant moet op een lichte plek staan.

Graslelie (Chlorophytum comosum)
De Graslelie, is een zeer populaire luchtzuiverende kamerplant. De plant is makkelijk te verzorgen. Zet de plant op een lichte standplaats. De plant houdt niet van direct zonlicht.

Cyperus Zumula (Kattengras)
Katten zijn dol op deze plant en katten zullen minder snel aan andere planten gaan knabbelen als je kattengras in huis hebt. Deze plant is ook nog eens goed voor jouw kat, de plant bevat namelijk vezels en andere essentiële voedingsstoffen die de kat binnen krijgt door de plant te eten. Kattengras staat graag in de halfschaduw. Geef de plant regelmatig water. De potgrond mag nooit uitdrogen tussen de gietbeurten door.

Musa tropicana (bananenplant)
De decoratieve bananenplant heeft heel veel licht en warmte nodig. Geef de plant regelmatig water.

Nephrolepis ‘Green Lady’ (krulvaren)
De krulvaren is een sterke luchtzuiverende kamerplant die jaren mee gaat.

Mini Pilea Peperomioides (Pannenkoekplant)
De mini pilea peperomioides is een plant die snel groeit en snel stekjes aan maakt. De plant heeft veel licht nodig.

Delen