Inspiratie en tips versieren kerstboom

In de tuincentrums zie je de prachtigste versierde kerstbomen staan, maar waarschijnlijk krijg jij het niet voor elkaar om de boom net zo mooi te versieren of zelfs mooier. Met onze tips & tricks weet jij hoe jij jouw kerstboom kan laten stralen. Wij laten jou ook verschillende kerstbomen zien om inspiratie op te doen.

Op zoek naar kerstversiering? Klik dan hier.

Welke kleuren
Het allerbelangrijkste is het bepalen van de kleuren. Ga je voor één of meerdere kleuren en matchen de kleuren wel bij elkaar.

Je kan de kleuren bepalen door te kijken naar wat jouw favoriete kleuren zijn of je kijkt naar wat bij de kamer past waarin de kerstboom komt te staan. Je kan uiteraard ook mee gaan met de trends.

Je kan voor één kleur gaan en dan kiezen voor meerdere tinten, dit maakt namelijk de boom meer levendig.

Ga je voor twee of meer kleuren, kies dan tenminste één neutrale kleur zoals wit, zilver of goud.

Volgorde van versieren
Plaats niet als laatste maar als eerste de piek, zo voorkom je dat tegen ballen aanstoot en deze uit de kerstboom vallen.

Een van de belangrijkste elementen in de kerstboom is de verlichting. Controleer eerst altijd of er geen kapotte lampjes tussen zitten. Daarna kan je de lampjes in de boom hangen. Drapeer de snoer met lampjes in de boom en ga rond de boom heen, niet alle lampjes hoeven vast gemaakt te worden aan de boom. Duw ook lampjes wat dieper de boom in. Kijk van een afstandje of het mooi is. Haal niet de hele snoer uit de boom als het niet goed zit, dit zorgt namelijk alleen maar voor lossen naalden. Je kan beter voorzichtig de lampjes proberen te verplaatsen of je voeg gewoon nog meer lampjes toe.

Na de lampjes is het tijd voor de kerstslingers, ook deze drapeer je losjes in de boom.

Als laatste en het leukste versier je de boom met kerstballen en kerstornamenten. Zorg ervoor dat je verschillende maten ballen hebt, grote en kleinere ballen.

Delen