Hoe zwemkleding wassen: Uitspoelen, wasmachine en drogen

Jouw mooie bikini, badpak of zwembroek verdiend een lang leven. Door onder andere verkeerd wassen en drogen word je zwemkleding sneller lelijk en vaal of gaat het zelfs kapot. Met deze tips kan jij voortaan langer genieten van je badkleding.

Zwemkleding wassen is belangrijk
Was direct na het zwemmen de zwemkleding uit met de hand. Zo spoel je zand, zout of chloor uit de badkleding. Door chloor kan de badkleding verkleuren. Na het seizoen of na een lange periode kan je de zwemkleding een keer goed grondig uitwassen in de wasmachine. Meestal mag zwemkleding wel in de wasmachine, maar controleer altijd van te voren het etiket. Was de badkleding altijd met fijnwasmiddel met het fijn wasprogramma. Was nooit je zwemkleding met de bonte was mee.

Zo droog je zwemkleding
Na het wassen mag je de zwemkleding niet in de droger doen. Wring de natte zwemkleding ook niet uit met je handen. Door het wringen wordt het elastiek uitgerekt, waardoor de rek er sneller uit raakt. Hang de badkleding gewoon ergens op en laat het druppen, badkleding is zo droog, vooral als het in de zon hangt.

Pas op met zonnebrandcrème
Let goed op met het gebruik van zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème kan een funest zijn voor jouw mooie bikini of badpak. Sommige stoffen en afbeeldingen kunnen verkleuren als ze in aanraking komen met zonnebrandcrème.

Delen