Hoe word ik gezond en gelukkig oud: Stress en ontspanning

Wie wil nou niet extra lang van het leven kunnen genieten? Door kleine veranderingen in je levenswijze kan je al je leven verlengen. Het leren ontspannen is een belangrijk voorbeeld hiervan.

Ontspannen
Het is belangrijk dat je genoeg tijd voor jezelf neemt. Ontstressen is cruciaal om langer gezond te blijven. Ontdek wat voor jou de juiste manier is om te ontspannen. Je kan bijvoorbeeld een eindje wandelen, in bad, een boek lezen, puzzelen, schilderen of breien. Voor veel mensen is yoga en mindfulness de ideale manier om helemaal goed te kunnen ontspannen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier van ontspannen.

Plannen
Wanneer je een druk leven hebt moet je alsnog tijd voor jezelf inplannen. Plan alles goed en ruim in en zorg dat je genoeg tijd overhoud voor jezelf. Plan niet meer in dan dat je aan kan. Door middel van een agenda dwing je jezelf om een momentje voor jezelf te nemen. Bij een druk leven hoort veel stress en bij te veel stress kan je overspannen raken. Het is daarom belangrijk dat je genoeg tijd voor jezelf neemt.

Aanrader
Neem tijd voor jezelf om helemaal te relaxen. In bad gaan met badzout met etherische oliën helpen je om helemaal te ontspannen. De oliën hebben een positieve werking op lichaam en geest. Ontdek bij Nyrela verschillende badzouten die helpen bij stress.

Tags Gezondheid
Delen