Hoe haren föhnen, droog of nat? Tips voor drogen met föhn

Misschien heb je wel eens gehoord dat de haren droog föhnen niet goed is voor het haar. Dit klopt wanneer het föhnen niet goed gedaan wordt. Wanneer je op de juiste manier je haren föhnt is er niks aan de hand en kan je een prachtige look creëren.

Wanneer beginnen met föhnen?
Wanneer je het haar föhnt terwijl het nog nat is kan je jouw kapsel behoorlijk beschadigen. Wacht daarom met föhnen tot het haar voor ongeveer 60% droog is.

Juiste temperatuur
Gebruik nooit de maximale stand van de föhn, dit is namelijk heel slecht voor je haar. Zet de föhn op de laagst mogelijke stand. Bovendien is je haar al een heel eind droog, dus het zal niet veel langer duren.

Wanneer het haar bijna droog is kan je het beste met de koude stand föhnen. Op deze manier blijft het haar langer in model.

Verkeerde haarborstel
Gebruik tijdens het föhnen geen borstel met metalen pinnen. Deze borstels worden namelijk tijdens het föhnen heet en dan kan je haar afbreken. Gebruik liever een borstel met synthetisch of zwijnenhaar.

Föhnrichting
Wanneer je de föhn schuin boven je haar houdt zal je kapsel glad worden. De haarschubben gaan namelijk dan naar beneden.

Wil je juist veel volume in je haar, föhn dan tegen de haarrichting in.

Delen