Hildesheim historische stad in Nedersaksen, Duitsland

Hildesheim is een historische stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De stad ligt ongeveer 30 km ten zuidoosten van de stad Hannover aan de kleine rivier de Innerste, een zijrivier van de Leine. Het centrum van Hildesheim is zeer compact en alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar. De prachtige natuur rondom de stad nodigt uit voor een wandeling of fietstocht.

Romaanse kerken
In 815 werd Hildesheim gesticht als een bisschopsstad. De stad werd het centrum van het prinsbisdom Hildesheim en bezit vijf romaanse kerken. De herbouwde Mariendom en de Michaeliskirche staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. De Andreaskerk is met zijn 115 meter hoge toren, de hoogste van Nedersaksen en één van de hoogste kerktorens ter wereld.

Luchtbombardementen
Op 22 maart 1945 leed Hildesheim grote schade door geallieerde luchtbombardementen. Een groot deel van het centrum bestaat dan ook uit naoorlogse bouwwerken. De Marktplatz met zijn vakwerkbouwhuizen werd zorgvuldig gereconstrueerd. Op dit plein is het gotische houten pronkstuk Knochenhaueramtshaus te zien. Het Knochenhaueramtshaus komt uit 1529 en is herbouwd vanaf 1986.

Museum Roemer und Pelizaeus
In dit museum vind je een interessante verzameling van oude Egyptische en oude Peruaanse kunst. Het museum heeft ook de op één na grootste verzameling Chinees porselein in Europa.

Ernst Erlicher Park
In dit park zijn twee grote vijvers en verschillende speeltuinen voor kinderen.

Magdalena rozentuin
Wie van bloemen houdt moet een bezoekje brengen aan de Magdalena rozentuin. In deze tuin groeien en bloeien namelijk meer dan 1500 rozen.

Delen