Halloween pompoen maken: Tips snijden pompoenen

Het is weer bijna zover, de griezeligste dag van het jaar komt in zicht. Maar Halloween is pas écht Halloween met enge pompoenen. Het is hartstikke leuk om zelf een pompoen te snijden en je kan er ontzettend creatief mee zijn. Met onze tips & tricks zorg jij straks voor angstaanjagende en sfeervolle Halloween pompoenen.

Benodigdheden
Pompoen
Mes
Lepel of meloenschep
Pen of stift
Sjabloon voor Halloweenfiguur
Waxinelichtje of andere vorm van licht

Pompoen snijden
Snijdt met een mes de bovenkant (het dakje) van de pompoen eraf. Probeer schuin naar binnen te snijden. Het dakje kan krimpen door het drogen en door schuin in te snijden voorkom je dat het dakje in de pompoen valt.

Haal nu met een mes en lepel de pitten en vruchtvlees van het dakje af. Lepel het vruchtvlees en de pitten uit de pompoen met een lepel of meloenschep. Let op dat je niet te veel van de binnenwand weghaalt, anders kan de pompoen stuk gaan tijdens het snijden. De inhoud mag weggegooid worden.

Nu wordt het tijd om een figuur of vormen te tekenen op de pompoen. Leg een sjabloon op de pompoen en trek met een stift lijntjes er omheen. Je kan uiteraard ook met de losse hand de pompoen intekenen.

Nu snijdt je voorzichtig met een mes de vormen uit. Snijdt helemaal door tot en met de holle binnenkant van de pompoen. Duw de losgesneden stukken pompoen voorzichtig weg.
Je kan verschillende dieptes maken, dit vergt wat meer oefening, maar als het lukt is het resultaat verbluffend.

Nu hoef je alleen een waxinelichtje in de pompoen te doen, het dakje terug te plaatsen en je bent klaar!

Delen