Gezond bananenbrood maken met havermout en pecannoten

Bananenbrood is heel makkelijk en snel gemaakt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een gezonde bananen brood te maken. Je hebt wel een blender nodig om het beslag voor het bananenbrood te kunnen maken.

Ingrediënten
3 eieren
300g rijpe bananen (ongeveer 3 bananen)
1 tl kaneel
150 gr havermout
1 tl bakpoeder
Handje vol pecannoten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Vet met boter een cakevorm van 25 cm in.
3. Doe de bananen, kaneel en de eieren in de blender en mix tot een gladde massa.
4. Voeg de bakpoeder en het havermout toe en mix alles. Je kan naar wens de havermout grof of heel fijn malen.
5. Breek de pecannoten in kleine stukjes en roer door het beslag heen met een lepel of spatel.
6. Schenk het beslag in de cakevorm, Garneer eventueel nog met pecannoten. Bak het bananenbrood in 45-60 minuten gaar.

Tips:
– Controleer met een satéprikker of het brood gaar is door erin te prikken. Als de satéprikker schoon blijft dan is het klaar.
– Voeg ook nog andere noten toe, zoals walnoten, hazelnoten en amandelen.
– Voeg wat krenten of cranberries toe.

Delen