Epileer tips voor pijnloos wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren is voor veel vrouwen geen pretje, het zorgt vaak voor pijn. Wenkbrauwen geheel pijnloos epileren kan eigenlijk niet, maar met deze tips zal het epileren een stuk minder pijnlijk zijn en kan je ook makkelijker epileren.

Huid strak trekken
Het is belangrijk dat je de huid goed strak trekt tijdens het epileren. Trek de huid goed strak met de vingers van je vrije hand. Als de huid strak is kan je de haartjes er beter uittrekken.

Hoe er uittrekken
Trek de haartjes altijd bij de aanzet eruit, dit betekend dat je met een pincet de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid pakt. Trek de haartjes in de groeirichting eruit, tegen de richting in maakt het pijnlijk.

Scherpe pincet
Gebruik een pincet die goed scherp is. Met een scherpe pincet heb je betere grip en je komt dichter bij de huid.

Douchen
Het is fijner om je wenkbrauwen te epileren na het douchen. Door de warmte openen de haarfollikels zich en waardoor je de haartjes makkelijker kan verwijderen.

Verzachtende lotion
Gebruik een verzachtende lotion voor het epileren. De lotion maakt de wenkbrauwen zachter en het wordt makkelijker om te epileren. Zorg er wel voor dat de wenkbrauwen droog zijn voordat je de lotion aanbrengt.

IJsblokje tegen de pijn
Leg na het epileren een ijsklontje op de pijnlijke gebieden. Het ijsblokje voorkomt pijn en verminderd zwellingen.

Tags Beauty
Delen