Dunrobin Castle Schotland, museum en tuinen

Dunrobin Castle is een vijftiende-eeuws kasteel en de zetel van de Sutherland clan. Het kasteel bevind zich nabij Golspie in de regio Highland aan de Noordzee in Schotland. Het kasteel heeft maar liefst 189 kamers.

Bezichtigen
Het kasteel is in privé bezit, maar is wel toegankelijk voor bezoekers. In het kasteel bevind zich een museum met onder andere Pictische stenen. Het museum en de tuinen kunnen van april tot half oktober bezichtigd worden. Van 1 april tot 30 september kunnen de bezoekers genieten van een roofvogelshow, deze wordt tweemaal gehouden op de dag. Voor het kasteel is er een apart treinstation genaamd station Dunrobin Castle. Het treinstation is zomers geopend.

Spookverhaal
Er gaat een spookverhaal rond over de dochter van de veertiende graaf van Sutherland die in het kasteel woonde. De dochter was verliefd op een man die volgens de vader ongeschikt was. De vader sloot zijn dochter op in een zolderkamer. De dochter probeerde te ontsnappen door middel van een touw. Terwijl ze naar beneden klom werd ze verrast door haar vader en liet ze het touw los, hierdoor viel ze te pletter. Volgens het verhaal spookt de dochter rond op de bovenste verdiepingen van het kasteel.

Delen