DIY zelf kerstballen en kerst ornamenten maken en versieren

De kerst komt eraan en dat betekend dat de kerstboom weer versierd moet worden. Misschien wil je dit jaar eens creatief aan de gang en je eigen kerstballen en ornamenten maken en versieren.

Kerstballen schilderen
Het schilderen van kerstballen is erg leuk en je kan heel gemakkelijk hier oude kerstballen voor gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld je oude rode of witte kerstballen pimpen. De kerstballen kan je het makkelijkste schilderen met een verf stift. De verf komt dan uit de stift direct op de bal. Vergeet ook niet de glitters! Denk er wel aan dat de kerstballen ook moeten drogen, zorg er dus voor dat je iets hebt waar de kerstballen aan kunnen hangen om te drogen.

Transparante bal vullen
Een transparante kerstbal kan je vullen met de leukste dingen, denk aan dennenappels, parels en kunst sneeuw. Doe snel ideeën op.

Houten kerst ornament
Met hout kan je heel creatief zijn, zo kan je vormen uitzagen speciaal voor kerst. Met een sjabloon kan je de vorm tekenen op het hout zodat je weet wat je moet zagen.

Vilt
Met vilt kan je veel vormen creëren en makkelijk uitknippen. Ornamenten van vilt maken is ook hartstikke leuk voor kinderen om te maken.

Kerstbal met pailletten
Het is ook erg leuk om een piepschuim kerstbal te versieren met pailletten. Je kan hier een pakket voor kopen.

Meer ideeën
Er zijn verschillende manieren om je eigen kerst ornamenten te maken. Doe snel ideeën op en ga zelf aan de slag.

Delen