DIY Deurkrans maken voor herfst, herfstkrans knutselen

De herfst is weer aangebroken en dat zorgt voor bijzondere kleuren in de natuur. Je kan deze prachtige herfstkleuren gebruiken om een sfeer te creëren. Maak zelf een prachtige herfstkrans om aan je deur te hangen of om als decoratiestuk op tafel te leggen. Het is ontzettend leuk om een krans te maken, je kan er heel creatief mee zijn. Je kan van te voren een mooi wandeling maken in de natuur om materialen te zoeken.

Benodigdheden

Er zijn verschillende methodes die je kan gebruiken voor het versieren. Zo kan je met verschillende soorten draad alles vastmaken en je kan materialen vastlijmen. Je kan meerdere methodes gebruiken. De methodes bepalen welke materialen je nodig hebt. Ook de soort krans is van belang, zo kan je pookdraad goed gebruiken bij een steekschuimkrans. De uitleg van de materialen en methodes lees je bij het kopje Voorbereiding.

Basis
Basis krans of steekschuimkrans
Lijmpistool
Pookdraad
Corsagedraad
Draad
Tang
Schaar
Touw of lint

Herfstversieringen
Appeltjes
Dennenappels
Kastanjes
Eikels
Beukennootjes
Mos
Takjes
Bladeren
Bloemen
Schors

Voorbereiding
Voordat je de krans werkelijk kan gaan maken, zal je voorbereidingen moet treffen. Zo zal je eerst verschillende materialen in huis moeten halen, je kan hier naar zoeken in het bos of in de tuin en je zal materialen in de winkel moeten kopen.

De natuurlijke materialen moeten vastgemaakt kunnen worden aan de krans. Dit doe je door middel van draad. Met pookdraad kan je eikels en andere noten voorzien van een insteker. Corsagedraad kan je om bladeren en bloemen wikkelen. Bij gebruik van boomschors kan je pookdraad vastlijmen aan de boomschors. Met stevig dun draad kan je ook nog materialen vastbinden aan de krans.

Denk er ook aan dat een deurkrans opgehangen moeten worden. Bind dan ook eerst touw of lint aan de krans vast voordat je gaat beginnen.

Versieren
Je versiert de krans door het draad met versiering in de krans te steken of door de krans te wikkelen (afhankelijk van het soort krans). Met het lijmpistool kan je ook nog materialen vastlijmen.

Delen