DIY dennenappels herfstdecoratie maken herfst en kerst

In her Herfst zijn er op veel plekken dennenappels te vinden en deze dennenappels zijn hartstikke leuk om te verzamelen en te gebruiken voor creatieve doeleinden. Je kan namelijk met dennenappels de leukste dingen maken en dennenappels zijn onmisbaar in kerststukjes en deurkransen. Ontdek snel allerlei leuke creatieve ideeën met de dennenappel in de hoofdrol.

Dennenappels verven
Een harstikke leuk en simpel idee. Je laat de dennenappel goed drogen en schildert daarna de uiteindes van de schubben met een kleurtje. Voor Kerst zijn de kleuren wit en rood uiteraard heel mooi. Je kan de geschilderde dennenappels gewoon ergens neerzetten of je gebruikt de dennenappels in een kerststukje. Op de bovenstaande afbeelding zie je wit geschilderde dennenappels.

Verwerken in decoratiestuk
Dennenappels kan je prachtig verwerken in een herfstkrans, kerstkrans, herfststuk of kerststuk. Bij een deurkrans kan je de dennenappels vastlijmen met een lijmpistool. Voor een decoratiestuk kan je meerdere en verschillende vormen en maten van dennenappels gebruiken.

Dineren
Geef een gezellig diner in de herfst nog meer sfeer met speciale naamkaartjes. Bind de naamkaartjes aan de dennenappels vast en iedereen weet op een sfeervolle manier waar hij of zij moet gaan zitten.

Cadeau verpakken
Maak je cadeau extra bijzonder door het uniek in te pakken. Pak het cadeau in met het liefst bruin papier. Bind met een touw herfst of kerst decoratie vast, denk aan een dennenappel, kaneelstokjes of een minikerstbal.

Dennenappels in de kerstboom
Je kan ook dennenappels in de boom ophangen. Schilder de dennenappels of bespuit ze met glitter voor een mooi effect. Bind met een touwtje de dennenappel vast aan de boom.

Nog meer sfeer ideeën
Je kan ontzettend veel doen met dennenappels, ze zorgen echt voor sfeer in huis.

Delen