Dessert recept pannenkoeken met fruit, ijs en chocolade

Dit dessert is heel makkelijk om te maken en je kan heel goed variëren. Zo kan je voor verschillende fruitsoorten kiezen en verschillende smaken ijs.

Het recept laat je zien hoe je zelf het beslag maakt. Uiteraard kan je het ook makkelijker voor jezelf maken en kiezen voor een pannenkoekenbeslagmix.

Ingrediënten
300 gr bloem
75 gr boekweitmeel
750 ml melk
3 eieren
30 gr boter, gesmolten
Snufje zout
boter, om in te bakken

Vers fruit naar keuze (aardbeien, bosvruchten, kersen)
Vanille of roomijs
Chocolade gesmolten of chocolade saus
Poedersuiker

Bereidingswijze
1. Doe de bloem met het boekweitmeel en de helft van de melk in een ruime kom. Mix het geheel tot een dik en glad beslag met een garde of mixer. Voeg de resterende melk, de eieren, gesmolten boter en het zout toe. Mix alles goed door elkaar tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
2. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schenk wat beslag in de koekenpan, hoe meer beslag hoe dikker de pannenkoek. Bak de pannenkoek mooi aan beide kanten bruin.
3. Plaats de pannenkoek op een groot bord en ga verder met bakken, stapel de pannenkoeken op elkaar zodat ze een beetje warm blijven.
4. Leg op elk bord een pannenkoek en schep wat vruchten op de pannenkoek. Rol de pannenkoek mooi op of vouw de pannenkoek. Bestrooi de pannenkoek met wat poedersuiker en schenk netjes gesmolten chocolade of chocoladesaus over de pannenkoek heen. Serveer de pannenkoek met een bolletje ijs.

Variaties
Je kan er ook voor kiezen om de pannenkoek plat te laten in plaats van op te rollen. Je kan dan de pannenkoek insmeren met ijs en beleggen met fruit. Werk de pannenkoek af met was poedersuiker.

Het is ook erg lekker om de pannenkoek te vullen met warme kersen. Je kan hiervoor kersen uit een pot of blik gebruiken. De warme kersen gaan ook uitstekend samen met ijs.

Delen