Creatieve enge Halloween gerechten, cake, koek en koffie

Tijdens Halloween mag het eten en drinken ook wat griezeliger zijn als normaal. Je kan hier ontzettend creatief mee zijn, ook als je geen goede kok bent zijn er leuke ideeën. Denk maar eens aan de bovenstaande afbeelding. Bonbons met een paar enge plastic spinnen ertussen en het ziet er opeens heel creepy uit. Zo simpel kan het al zijn, ben je extreem creatief, kijk dan ook snel verder!

Met fondant of marsepein kan je de leukste creaties maken. Met een mal kan je het makkelijkst verschillende enge figuren vormen voor op je taart of cake.

Met een spuitzak kan je mooie lijnen creëren. Zo kan je met de hand een spinnenweb maken op je taart, cake of koekje.

Met een simpel koekje kan je de dessert al een stuk enger maken. Gebruik een sjabloon of uitdrukker om een grafsteen in het koekdeeg te maken. Na het bakken kan je de grafsteen mooi maken. Strooi (donker) bruine koekkruimels over het dessert heen, zodat het op grond lijkt.

Gebruik glazuur of eetbare kleurstiften om je koekje in te kleuren.

Je kan ook je koffie griezelig pimpen voor Halloween. Bij Latte art schuim je de melk op en schenk je het schuim voorzichtig op de koffie in vorm.

Ben je niet zo goed met cake en taarten? Maak het dan spooky door het op de juiste manier op te dienen. Creëer een eng sfeertje met verschillende materialen. Zoals plastic spinnen en insecten of enge beeldjes van pompoenen, heksen en spoken. Je kan er alle kanten mee op, met een beetje creativiteit kan je de gerechten er heel eng uit laten zien.

Tags Halloween
Delen