Creatief knutselen Pasen, paasdecoratie en paaseieren maken

Pasen is weer in zich en dus wordt het tijd om leuke creaties in elkaar te knutselen voor Pasen. Je kan denken aan paaseieren, maskers, paaskrans en nog veel meer. Knutselen voor Pasen is zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen.

Ontdek hier de leukste materialen voor een creatieve Pasen. Vind hier onder andere paaseieren, paashazen en maskers om te beschilderen of te decoreren.

Paaseieren versieren
Paaseieren schilderen is altijd een succes bij kinderen. Volwassenen kunnen wat gedetailleerde schilderwerkjes maken op de eieren. De beschilderde paaseieren zijn leuk om in een paastak te hangen. Gebruik nep eieren met een touwtje, zodat je de eieren kan ophangen. Beschilderde eieren kunnen ook leuk als decoratie op een schaal neergelegd worden of gebruikt worden voor een paasstukje.

Je kan ook paaseieren beplakken of materialen vastprikken in een ei van piepschuim.

Masker versieren
Het is voor kinderen hartstikke leuk om een eigen masker voor Pasen te versieren. Kinderen kunnen het masker beschilderen of materialen op het masker plakken.

Paashaas of kuiken versieren
Versier een paashaas van piepschuim, beschilderd de haas of prik of plak decoratie materialen vast op de haas.

Paaskrans maken
Versier een krans met verschillende materialen, denk daarbij aan eieren, veren en bloemen. Je kan de materialen vastplakken met lijm, vastbinden of vast maken met stekers.

Paasstukje
Maak een prachtige paasstukje door decoratie toe te voegen aan bijvoorbeeld een pot met narcissen. Met een paar gekleurde paaseieren maak je van een simpel bloemetje een echt paasstukje.

Houten figuren
Met een figuurzaag kan je de leukste figuren uit hout zagen. gebruik een sjabloon om de figuren aftetekenen op het hout. Nadat de figuren zijn uitgezaagd moet je ze nog even schuren. Boor eventueel een gaatje als je het figuurtje wil ophangen. De figuren kan je schilderen of decoreren.

Delen