Coral Pink Sand Dunes State Park in Utah, Amerika

Het Coral Pink Sand Dunes State Park ligt tussen Mount Carmel Junction en Kanab in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Het park bestaat uit zandduinen en rode zandstenen rotsen. In het park bevinden zich korrels van kwarts met een oranje buitenlaag van hematiet.

De duinen zijn ontstaan door erosie van de roze gekleurde Navajo Zandsteen rond het park. De duinen zijn naar schatting tussen de 10.000 en 15.000 jaar oud. Het park bedraagt een oppervlakte van 13,6 km².

Activiteiten
Het park is zeer populair bij quadrijders, ongeveer 90% van de bezoekers bestaan uit quad rijders. Wil je liever wat rustig aan doen en niet met dit voertuig door de duinen scheuren, dan kan je kiezen om te gaan hiken. Kinderen kunnen heerlijk in het gekleurde zand spelen.

Coral Pink tiger beetle
De Coral Pink Sand Dunes is de enige plek ter wereld waar je de Coral Pink tiger beetle (Cicindela albissima) kan vinden. Het diertje is een keversoort uit de familie van de loopkevers (Carabidae). Volwassen kevers zijn ongeveer 10 tot 12 millimeter lang.

Delen