Borrelhapje Rode bieten pesto op toast met Parmezaanse kaas

Maak een heerlijke luxe borrelhapje van rode bieten. Met de juiste garnering geef je het toastje met rode bieten pesto een chique uitstraling. De pesto is eenvoudig te maken met de blender of keukenmachine.

Ingrediënten
250 gram verse rode bieten
50 gram ongezouten cashewnoten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
25 basilicumblaadjes
Olijfolie extra vergine
Versgemalen peper
Zeezout
Toastjes

Garnering
Blauwe kaas, feta of Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Waterkers

Bereidingswijze
1. Kook de rode bieten in pan met ruim water in ongeveer 40-60 minuten gaar. Giet de bieten af en ontvel de bieten en haal de kontjes eraf. Laat de bieten even afkoelen en snij de bieten in vieren.
2. Voeg in een blender of keukenmachine de bieten, de cashewnoten, de geraspte kaas, de basilicum en wat versgemalen peper en zeezout. Blend de pesto tot een mooie crème.
3. Schenk nu de olijfolie bij de pesto en meng dit goed door de pesto. Breng de pesto eventueel nog op smaak met peper en zout.
4. Smeer de pesto op toastjes en werkt af met garnering.

Delen